fbpx
Country

Hoe Om te Gaan Met Angst

Het is heel normaal en natuurlijk om je angstig te voelen over veel dingen en op verschillende plaatsen. Angst is “een ongemakkelijk gevoel van nervositeit of zorgen over iets dat gebeurt of zou kunnen gebeuren in de toekomst”. Daarom kunnen we zeggen dat angst een gevoel van angst of vrees is over wat er komt dat een persoon zich zorgen zou kunnen maken over het verhuizen naar een nieuw appartement of plaats, over een ceremonie, het starten van een nieuwe baan, het hebben van de eerste vlucht, of het nemen van een test. Angst heeft verschillende niveaus, dus als u het probeert te beheren, is er een breed scala aan strategieën.

 

Een langzame ademhaling wordt altijd beschouwd als de eerste strategie. Het is bekend dat als u eenmaal angstig bent, uw ademhaling sneller wordt, dus u probeert bewust uw ademhaling te vertragen, bijvoorbeeld door tot drie te tellen als u langzaam inademt – en dan te tellen tot drie als u langzaam uitademt.

 

Het hebben van een gezonde levensstijl is een strategie. U kunt uwzelf actief houden, wat oefeningen doen, gezond eten, buiten in de natuur mediteren of tijd doorbrengen met mensen van wie u houdt. Al deze activiteiten kunnen uw stress verminderen en uw welzijn verbeteren.

 

De derde strategie is het doen van enkele spierontspannende technieken. Om één van de technieken te doen, hoeft u alleen maar een rustige plek te vinden, uw ogen te sluiten, elk van uw spiergroepen te ontspannen van uw tenen tot uw hoofd, en de spanning drie seconden vast te houden en dan snel weer los te laten. In het begin kan het enige tijd duren of enige oefening vergen om deze strategie goed te maken.

 

De vierde manier is het verrichten van kleine daden van dapperheid. Probeer om te gaan met dingen die je angstig maken door ze eerst te benaderen, dan te beseffen dat wat u vreest waarschijnlijk niet zal gebeuren en zelfs als dat wel het geval is, bent u er oké mee.

 

Praten is een andere strategie om stress te verminderen. Kies iemand met wie u zich op uw gemak voelt en laat zien waar u zich zorgen over maakt. Praten met iemand is een verbazingwekkende therapie die snelwerkende voordelen heeft.

 

Het dagelijks inplannen van een tijd voor uw zorgen is een andere strategie. Zoals gezegd aan het begin van dit artikel, is angst natuurlijk en het is onmogelijk om te stoppen met je zorgen te maken in je hele leven, dus omarm uw stress. U kunt wat tijd opzij zetten om uw zorgen te uiten, bijvoorbeeld 10 minuten per avond instellen om ze op te schrijven of erover na te denken. Dit kan helpen te voorkomen dat uw zorgen al uw tijd overnemen.

 

Ook het leren kennen van de redenen van wat je angstig maakt is belangrijk en daarmee de zevende strategie. Wanneer u de redenen definieert, begint u ze te vermijden of op zijn minst te leren hoe u er mee om moet gaan.

 

Een andere manier is om te leren van anderen door te luisteren naar hun verhalen. Praten en luisteren naar mensen die angst hebben ervaren of iets dergelijks hebben meegemaakt is zeer heilzaam. Dit geeft u het gevoel dat u niet alleen bent.

 

De laatste strategie is om positief te blijven. Vergeet niet dat u sterk bent. Je bent niet zwak of minderwaardig. U heeft een geestelijke gezondheidstoestand die veel mensen doormaken, dat heet angst.

This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

© The Blessed Seed 2020. All rights reserved. See our terms and conditions and privacy policy.