FAQs over zwarte zaadolie

Zwarte zaadolie wordt gewonnen uit de zaden van Nigella sativa, een inheemse plant uit Zuidwest-Azië (gewoonlijk zwarte komijn genoemd). Ook bekend als zwarte komijnzaadolie of kalonji olie, nigella sativa olie is een amberkleurige olie die gebruikt wordt in de keuken en biedt een scala aan toepassingen.

Zwarte zaadolie wordt gewonnen uit de zaden van Nigella sativa, het is algemeen bekend als Komijnzaad, Zwarte Komijn of Venkelbloem in westerse landen. Kalonji in Hindi en Urdu. In Arabische landen is het Habbah-as-Sawda of Habbat ul Barakah (Het Gezegende Zaad). Het is Schwarzkummel in Duitsland, Hak Jung Chou in China en Cörek Otu in Turkije.

Het gebruik van zwarte zaadolie kan worden getraceerd tot bijna 4000 jaar geleden. Het werd aanbevolen om te worden gebruikt door de Profeet Mohammed (vzmh). Het kan plaatselijk worden gebruikt of worden toegevoegd aan soorten voedsel.

Wij zijn het enige bedrijf dat vier verschillende sterktes van de olie levert op basis van het gehalte aan vluchtige olie. Geen enkel ander bedrijf geeft u deze keuze. Milde zwarte zaadolie – ook al noemen we dit ‘mild’, het bevat meestal 1,2% vluchtige olie, wat het maximum is dat u in de meeste andere merken op de markt zult vinden. Sommigen zijn zo laag als 0,3%. Mild is de perfecte keuze voor een kennismaking met zwart zaad en is ook geschikt voor baby’s en kinderen, maar ook voor gevoelige personen. Originele zwarte zaadolie – de originele olie bevat meestal tussen 1,5% en 2% vluchtige olie, waardoor het sterker is dan de meerderheid van de beschikbare oliën. Als u al bekend bent met zwart zaad en iets krachtigers nodig hebt, is dit een goede optie. Sterke zwarte zaadolie – onze krachtigste olie bevat normaal gesproken 4,3-4,9% vluchtige olie. Deze olie is 3-4 keer krachtiger dan de meeste andere. Deze krachtige olie is een goede stap voorwaarts ten opzichte van het origineel. Extra Sterke Zwarte Zaadolie – is de krachtigste zwarte zaadolie die we tot nu toe hebben gevonden. De olie bevat ongeveer 6,3% vluchtige olie met ongeveer 3,52% thymoquinon.

We hebben enkele eigenschappen opgesomd, bekijk de onderstaande link. Eigenschappen van zwarte zaadolie. Je kunt ook door onze blog gaan om er meer over te weten te komen.

Je kunt dit gebruiken als richtlijn voor het nemen van de gezegende zaadolie.

Zwarte zaadolie kan gemengd worden in andere dranken. Je kunt het ook rauw consumeren (niet meer dan 2-3 theelepels per dag) of mengen met honing of yoghurt. De olie kan ook op de huid worden aangebracht. De olie kan op de borst worden aangebracht. Bovendien kunt u een kleine hoeveelheid zwarte zaadolie toevoegen in een kom gekookt water en de damp inademen.

De zwarte zaadolie varieert ook in smaak. Milde zwarte zaadolie heeft een minder scherpe smaak (1,2% vluchtige olie). Het is de vluchtige olie die zorgt voor de pikantheid in de smaak en voor degenen die niet van de smaak houden is dit de olie om te proberen. Als de pikantheid nog steeds een probleem is, dan zijn er andere opties beschikbaar, zoals capsules of de gezegende zaadhoningmix.

De bijwerkingen van zwarte zaadolie zijn mild en zeldzaam. Er is af en toe een allergische huidreactie wanneer je de zwarte zaadolie uitwendig aanbrengt en overmatig consumeert. Als je elke dag één of drie theelepels van de olie inneemt, ben je ruim binnen de veilige dosis. Een studie, ‘Acute en chronische toxiciteit van Nigella sativa vaste olie’ concludeerde dat Nigella sativa een lage toxiciteit heeft die wordt aangetoond door hoge LD50-waarden, de essentiële stabiliteit van het leverenzym en de integriteit van de organen. Het suggereert een ruime veiligheidsmarge voor therapeutische doses Nigella Sativa olie. Houd er rekening mee dat zwarte zaadolie niet geschikt is tijdens de zwangerschap.

Vanaf het moment dat de Nigella Sativa zaden worden geperst, en de zwarte zaadolie wordt geproduceerd, zorgen wij ervoor dat deze olie onze klanten in de beste kwaliteit bereikt.

 

Sommige van de essentiële ingrediënten in de olie kunnen gemakkelijk worden vernietigd door hitte en langdurige blootstelling aan de lucht, daarom is het uiterst belangrijk om het op de juiste plaats te bewaren.

 

Onze zwarte zaadolie kan het best bewaard worden in de koelkast of op een koele, donkere plaats. Als de olie op enig moment “oud” begint te ruiken, is ze ranzig geworden en moet ze onmiddellijk worden weggegooid.

Zolang je de gezegende zaadolie op de juiste manier bewaart, hoef je je nergens zorgen over te maken!

De kleur van zwarte zaadolie varieert van geel tot amber. Het is verkrijgbaar in de vorm van zwarte zaadoliecapsules en verbergt dus de smaak. Het is van cruciaal belang dat wanneer je zuiver en biologisch zwart zaad of de extracten ervan koopt, het product authentiek en zuiver is, omdat de markt vol zit met tweedeklas producten. Je kunt bij ons 100% echte zwarte zaadolie kopen met een geld terug garantie!

FAQ’s over bestellen en verzenden

Heb je bij het plaatsen van je bestelling betaald voor de tracking optie? Zo ja, dan ontvang je een e-mailbericht met trackinginformatie. (controleer je spambox als je deze niet kunt vinden) Als je bestelling niet via de gewone post is verzonden en er geen tracking is. Controleer de factuur van je bestelling voor de geschatte levertijden.

We kunnen slechts tot 5 kleine artikelen in een pakket plaatsen. Dus als je bestelling groter is dan dat, zullen we meerdere pakketten tegelijk verzonden hebben. De rest van je bestelling zou snel moeten volgen.